Νέα - News

Εθελοντές – 2016

Αγαπητοί νέοι και παλιοί φίλοι του «Οικοχωριού Σκάλα»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους τους εθελοντές που μας τίμησαν με την εργασία, το χαμόγελο, την καρδιάκαι την έμπνευση και μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε περισσότερη κοινότητα, αρμονία και ομορφιά στο χώρο μας!

Σας ανακοινώνουμε με χαρά ότι συνεχίζουμε το εθελοντικό πρόγραμμα έως το τέλος Οκτωβρίου 2016 και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις δραστηριότητές μας.

Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 4 εθελοντών κάθε φορά, σε κλειστούς χώρους, μοιραζόμενοι από δύο άτομα του ίδιου φύλου κάθε φορά. Και φυσικά μπορείτε να μείνετε σε σκηνές και να απολαύσετε την άμεση επαφή με τη φύση.

Συνήθως, η μέρα ξεκινά με πρωινό (συχνά και με γιόγκα) και ένα «συντονισμό» μεταξύ μας από τις 8:00 μέχρι τις 8:45. Μετά είναι η ώρα της εργασίας στους κήπους, στη κουζίνα, στη καθαριότητα, στη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και στη κατασκευή νέων: ένα δεντρόσπιτο, μία υδατοδεξαμενή “ferro-cement”, τελειοποίηση του συστήματος βιο-αερίου, σπορές κλπ. Το μεσημεριανό σερβίρεται περίπου στις 14:00 και ακολουθεί σιέστα. Το απόγευμα, συνεχίζουμε κάποιες εργασίες ή εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας με άλλους τρόπους, όπως αθλοπαιδιές ή τέχνη. Βραδινό τρώμε όλοι μαζί γύρω στις 20:00 και μετά είμαστε ανοιχτοί να γιορτάσουμε με μουσική, κουβεντούλα και καλή παρέα.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι με τις προτάσεις σας και τις ικανότητές σας.

Μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν «κύκλοι μοιράσματος» ή «κύκλοι καρδιάς», μια ευκαιρία το γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε, να ακούσουμε και να ακουστούμε. Οι κύκλοι είναι ο πυρήνας της κοινότητάς μας και σας καλούμε να συμμετέχετε!

Οι εθελοντές εργάζονται σε ανταλλακτική βάση, όπου εμείς καλύπτουμε τα έξοδα διαβίωσης και διατροφής στη ΣΚΑΛΑ και εσείς προσφέρετε 6 ώρες εθελοντικής εργασίας ανά ημέρα, 6 μέρες / εβδομάδα. Άλλα προσωπικά έξοδα τα καλύπτετε με δική σας ευθύνη.

Δεχόμαστε μόνο εθελοντές που θέλουν να μας γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί μας σε για περισσότερο από 2-3 εβδομάδες.

Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας και δηλώστε ποιες μέρες προτιμάτε να συμμετέχετε.

Χαιρόμαστε για όλες τις δυνατότητες που αυτή η ανταλλαγή μπορεί να φέρει.

Ecovillage Skala

 

', '
' ); ?>