Νέα - News

Είναι καιρός….

Είναι καιρός….

από τον Manitonquat

… Είναι καιρός να προσπεράσουμε όλα αυτά που είμασταν και όπου είμασταν.
Είναι καιρός να μεταμορφωθούμε οι ίδιοι, να μεταμορφώσουμε τις σχέσεις μας, τις κοινότητές μας και την κοινωνία μας μαζί με όλους τους οργανισμούς. Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας όρους όπως «έχω εξουσία πάνω σε» «έχω εξουσία εναντίον…» και ν’ ανακαλύψουμε τη δύναμη που βρίσκεται στο να ζούμε μαζί με τους συνανθρώπους μας και τη δημιουργία. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι η εξουσία ή η κυριαρχία πάνω σε κάτι είναι μια ασθένεια, που προσπαθεί να μολύνει όλα όσα έρχεται σε επαφή. Εκμεταλλευτές, καταπιεστές και λαίμαργοι δημιουργούνται απ’ αυτή, προτιμούνται και ενισχύονται. Απευθύνεται σε συστήματα και οργανώσεις που, όπως ο Προκρούστης, πετσοκόβει την ανθρώπινη φύση και την προσαρμόζει στα όριά του.
Είναι καιρός να επηρεάσουμε την εξέλιξη μ’ έναν δημιουργικό και νηφάλιο τρόπο. Η εξέλιξη εμπεριέχει την αλήθεια. Πάντα επιλέγουμε. Ακόμη κι όταν δεν κάνουμε τίποτα, κι αυτό επιλογή είναι. Όταν επιλέγουμε ελεύθερα, χωρίς καταπίεση και ελεύθερα από τις βρωμιές των συστημάτων εξουσίας, η επιλογή μας θα είναι πάντα νηφάλια και δημιουργική.
Είναι καιρός, να προχωρήσουμε μπροστά.
Είναι καιρός να προσπεράσουμε τις ενοχές και μομφές. Δεν βοηθούν. Δεν είναι θεραπευτικές επιλογές. Βρισκόμαστε όλοι μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση και χρειάζεται να συμπεριφερθούμε σωστά στους εαυτούς μας και τους άλλους.
Είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα από τις ατομικές μας προοπτικές. Είναι καιρός να λύσουμε τα δεσμά της προσωπικής μας ιστορίας για να ελευθερωθούμε και να φτιάξουμε από την αρχή τον εαυτό μας.
Είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα από τις ιστορικές και πολιστικές μας προοπτικές. Είναι σημαντικό, ποιος είσαι. Είναι σημαντικό, να νιώθεις καλά με την ηλικία σου, το φύλο σου, την ιστορία σου, τον πολιτισμό σου. Αλλά είμαστε πολλά περισσότερα από όλα αυτά και γι αυτό χρειάζεται να περάσουμε παραπέρα.
Είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα από την ανθρώπινη προοπτική. Είμαστε ζωντανά όντα, παιδιά της Μητέρας Γης, συγγενείς όλων των δημιουργημάτων.
Είναι καιρός να περάσουμε πέρα από την γήινη προοπτική, πέρα από την προοπτική αυτού του τόπου και χρόνου. Είμαστε μέρος κάτι τόσο ευρέους, που φαίνεται ατέλειωτο και αιώνιο, από εκεί που είμαστε. Δεν μπορούμε πραγματικά να συλλάβουμε την έκταση ή να κατανοήσουμε τη σημασία του, αλλά ασφαλώς είμαστε μέρος του. Είμαστε ιερά όντα σ’ ένα ιερό σύμπαν, όπου όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Είναι καιρός να εμπιστευτούμε αυτή τη σχέση, να τη φροντίσουμε και να ρίξουμε τους τοίχους μας.
Είναι καιρός να βρούμε τα κοινά μας σημεία ως ανθρώπινα όντα, να ενώσουμε τα οράματά μας και να συνδεθούμε. Είναι καιρός να ελευθερωθούμε εμείς οι ίδιοι αλλά και να ελευθερώσουμε τους άλλους. Χρειάζεται να κατανοήσουμε την ανθρώπινη φύση μας, τον ουσιαστικό μας εαυτό. Χρειάζεται να διαχωρίσουμε ανάμεσα σε ανθρώπους και συστήματα ή οργανώσεις και χρειάζεται να αναγνωρίσουμε, πώς αυτά τα συστήματα παραμορφώνουν την ανθρώπινη φύση.
Από όλα τα δημιουργήματα σ’ αυτόν τον πλανήτη είμαστε αυτοί που δημιουργούν – αυτοί που φέρνουν αλλαγές. Είναι καιρός να συνδιάσουμε την ανθρώπινη δημιουργικότητα και τη χρήση των εργαλειών που δημιουργούμε με τη βαθύτερη φύση μας και την αίσθηση γι αυτό που είναι ουσιαστικό και ιερό.

Προτείνω να κάνετε κάτι παραπάνω από το να συζητάτε απλώς για την κατάσταση στην κοινότητά σας ή στον κόσμο. Είναι καλό να μοιράζεστε μεταξύ σας τα προσωπικά σας αισθήματα και να διηγείστε ο ένας στον άλλο τις ιστορίες σας. Είναι καλό να μοιραζόμαστε τις ελπίδες μας και τα όνειρά μας, τους φόβους μας και τα άγχη μας, να ενισχύουμε και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να δίνουμε ζωή στα οράματά μας. Αυτό το δίνει ο κύκλος της καρδιάς μας.
Είναι επίσης καλό να αρχίσετε πρακτικά εγχειρήματα και να εργάζεστε μαζί για να δημιουργήσετε κάτι συγκεκριμένο, όσο μικρό κι αν είναι.
Θυμήσου, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε μαζί…

', '
' ); ?>